
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για τα νουντλς λαχανικών, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Νουντλς
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φαρδιά κατσαρόλα χωρίς λάδι και αλάτι και τα «ψήνουμε» σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
- Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε τα νουντλς λαχανικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.