20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Νουντλς

  1. Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φαρδιά κατσαρόλα χωρίς λάδι και αλάτι και τα «ψήνουμε» σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
  2. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι και αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  4. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  6. Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  8. Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε τα νουντλς λαχανικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών