40'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για την ασιατική μας σαλάτα αλατίζουμε το καλαμάρι.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καλαμάρι για περίπου 2 - 3 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα. (ο χρόνος είναι αρκετός για να ψηθεί το λεπτοκομμένο καλαμάρι. Αν το αφήσουμε παραπάνω, θα σκληρύνει και θα πρέπει να το μαγειρέψουμε για ώρα για να ξαναμαλακώσει.)
- Σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τα νούντλς στο καυτό νερό για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις καυτερές πιπεριές, τις πιπεριές Φλωρίνης, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
- Ρίχνουμε το καλαμάρι, τα νουντλς, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Τρώγεται ευχάριστα και μετά από ώρα, απλώς θα χρειαστεί να σουρώσουμε τα υγρά που θα έχουν αφήσει τα υλικά.
Μυστικά
* fish sauce - άρτυμα με αλμυρή γεύση και έντονο άρωμα: σε γυάλινα μπουκάλια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα και 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.