ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρα φασολιώνΝουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρα φασολιών
30' προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ράμεν: ασιατική σούπα με χοιρινό, νουντλς, λαχανικά και αυγό, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 190° C.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 60 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη χοιρινή πανσέτα για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Την αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μια μικρή γάστρα, προσθέτουμε 100 ml νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  4. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε 12 λεπτές φέτες πάχους 2 εκ.
  5. Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα νουντλς ή τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
  6. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το τζίντζερ για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το μίριν και τη σόγια και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το υγρό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. ςε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε στα πιάτα τα νουντλς, περιχύνουμε με το ζωμό που φτιάξαμε (υγρό+στερεά), βάζουμε 2 φέτες από τη χοιρινή πανσέτα και ένα αυγό μελάτο σε κάθε μερίδα, περιχύνουμε με λίγο από το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Το ράμεν τρώγεται ζεστό ή χλιαρό. Είναι καλύτερο την επομένη, όταν το ξαναζεστάνουμε (η πανσέτα, όμως, είναι καλύτερη φρεσκοψημένη).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Νουντλς

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών