ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με μαυρομάτικα, μυρωδικά και κατίκιΣαλάτα με μαυρομάτικα, μυρωδικά και κατίκι
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με noodles και μοσχάρι σοτέ, ξεκινάμε ψεκάζοντας ή αλείφοντας με ένα πινέλο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Ψήνουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και ομοιόμορφα. Δεν πρέπει να παραψηθεί, για να μη στεγνώσει.
  3. Αποσύρουμε και βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  4. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε και τα φασολάκια στην κατσαρόλα. Τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε βρέχοντάς τα με νερό βρύσης και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  5. Βάζουμε τα ζυμαρικά με τα φασολάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
  6. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μίριν με τη σάλτσα σόγιας και περιχύνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν και μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα.
  7. Από πάνω βάζουμε το κρέας, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αν επιθυμούμε, και σερβίρουμε.

Μυστικά

* Τα soba noodles είναι ζυμαρικά από αλεύρι φαγόπυρου, σπόρου ενός θάμνου μεγάλης πρωτεϊνικής αξίας. Τα βρίσκουμε σε καταστήματα με προϊόντα Απω Ανατολής και σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα. Εναλλακτικά, βάζουμε άλλα noodles ή ζυμαρικά με λιγότερους υδατάνθρακες (όπως αυτά της εταιρείας Ζωγράφος). Αν θέλουμε το φαγητό να μην περιέχει γλουτένη, τότε θα προμηθευτούμε ρυζομακάρονα, που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με προϊόντα Απω Ανατολής.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Νουντλς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών