![BBQ αλά Tέξας στην αυλή με brisket, hot wings και tacos](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/05/texas_style_gastronomos-420x560.jpg?v=1683286997)
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με noodles «σόμπα» και μανιτάρια σιτάκε, ξεκινάμε μουλιάζοντας σε ζεστό νερό ή βράζουμε τα σόμπα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε με λίγο από το λάδι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο.
- Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
- Περιχύνουμε με τη σόγια, ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
- Προσθέτουμε τα νουντλς, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σουσάμι και το μαυροκούκι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.