ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανόρυζο λεμονάτο με σελινόριζα, σέλερι και κουρκουμάΛαχανόρυζο λεμονάτο με σελινόριζα, σέλερι και κουρκουμά

(Πιάτα από το Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με ρίζες και κουρκουμά σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει.
  3. Ρίχνουμε τις ρίζες και το σέλινο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 600 ml ζεστό νερό.
  5. Μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι η σελινόριζα να μαλακώσει και το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο υγρό, αφήνοντας στην κατσαρόλα μια μικρή ποσότητα.
  7. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε όσο υγρό υπάρχει μέσα στην κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  8. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, 2-3 κομμάτια από τη μαγειρεμένη σελινόριζα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας σχετικά υδαρής πολτός.
  9. Μοιράζουμε το λαχανόρυζο σε πιάτα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα λίγο από τον πολτό που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά με μεγάλη οξύτητα και άρωμα εσπεριδοειδών. Κρασιά με κάποια «φυτικότητα» που δεν έχουν περάσει από βαρέλι: Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc, Viognier, Bιδιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών