ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα καρότου βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλιΣούπα καρότου βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλι
30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα με σελινόριζα, κολοκύθα και μήλο σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και το μήλο για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Ρίχνουμε το 1 λίτρο ζωμό ή νερό, ανακατεύουμε και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Προσθέτουμε το τζίντζερ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Μόλις κρυώσει λίγο, αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ ή στο μούλτι, σε δόσεις, και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
  5. Για πιο φίνο αποτέλεσμα, τη σουρώνουμε σε λεπτό, συρμάτινο σουρωτήρι.
  6. Αν είναι πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζωμό και τη βάζουμε να πάρει μια βράση.
  7. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει σύμφωνα με το γούστο μας.
  8. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, διορθώνουμε, αν χρειάζεται, και ρίχνουμε το λεμόνι.
  9. Αν θέλουμε, κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε σε κάθε μπολ 1 φέτα προσούτο και 1 κουτ. σούπας τυρί καπνιστό, τριμμένο, και συνοδεύουμε με ψημένες φέτες ψωμιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 93.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT