ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκύθα ψητή για γαρνιτούραΚολοκύθα ψητή για γαρνιτούρα
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψητή κολοκύθα με σάλτσα καρυδιού και μετσοβόνε ξεκινάμε και χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια, το σκόρδο, το μισό ξίδι και το μισό λάδι μέχρι να λιώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το υπόλοιπο λάδι και ξίδι και αλάτι.
  4. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε να καλυφθεί η κολοκύθα.
  5. Σε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί απλώνουμε τα κομμάτια κολοκύθας ομοιόμορφα.
  6. Αλείφουμε με την καρυδόσαλτσα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  7. Ξεσκεπάζουμε, σκορπίζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα και να λιώσει το τυρί.
  8. Πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών