15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την ψητή κολοκύθα με σάλτσα καρυδιού και μετσοβόνε ξεκινάμε και χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια, το σκόρδο, το μισό ξίδι και το μισό λάδι μέχρι να λιώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το υπόλοιπο λάδι και ξίδι και αλάτι.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε να καλυφθεί η κολοκύθα.
- Σε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί απλώνουμε τα κομμάτια κολοκύθας ομοιόμορφα.
- Αλείφουμε με την καρυδόσαλτσα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ξεσκεπάζουμε, σκορπίζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα και να λιώσει το τυρί.
- Πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.