ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακλαβάς ΚύμηςΜπακλαβάς Κύμης
10' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καρυδόπιτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
  2. Κοπανίζουμε τα καρύδια σε ψιλά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το νερό και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22-25 εκ. και την αλευρώνουμε (ή την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί).
  6. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή γαρνίρουμε με σιρόπι από γλυκό καρυδάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT