![Τυρόπιτα πολίτικη (ή σου μπουρέκ), με συνταγή από έναν μάστορα της πίτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/soy-mpoyrek-gastronomos-420x560.jpg?v=1700513606)
10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Κομμάτια: 10-12Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καρυδόπιτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
- Κοπανίζουμε τα καρύδια σε ψιλά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το νερό και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22-25 εκ. και την αλευρώνουμε (ή την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί).
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή γαρνίρουμε με σιρόπι από γλυκό καρυδάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.