ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμηλόπιτα με αλμυρή καραμέλαΜηλόπιτα apple crumble με αλμυρή καραμέλα και φουντούκια
40' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μηλόπιτα κέικ με αμύγδαλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170-180°C, στον αέρα (επιλέγουμε τη χαμηλότερη θερμοκρασία αν ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός και ψήνει γρήγορα).
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ.
  3. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη σε σκόνη και την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  4. Προσθέτουμε και το βούτυρο και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
  5. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά από λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  7. Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια αλλά όχι τις φλούδες, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  8. Τακτοποιούμε κυκλικά τις φέτες στην επιφάνεια του κέικ, βυθίζοντάς τες ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  9. Ψήνουμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί η μηλόπιτα κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Θα πρέπει να βγει στεγνό.
  10. Τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT