40'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μηλόπιτα κέικ με αμύγδαλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170-180°C, στον αέρα (επιλέγουμε τη χαμηλότερη θερμοκρασία αν ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός και ψήνει γρήγορα).
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ.
- Αλέθουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη σε σκόνη και την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά από λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια αλλά όχι τις φλούδες, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τακτοποιούμε κυκλικά τις φέτες στην επιφάνεια του κέικ, βυθίζοντάς τες ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
- Ψήνουμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί η μηλόπιτα κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Θα πρέπει να βγει στεγνό.
- Τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε κάθε κομμάτι πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.