ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασινάδες με σταφύλι, κάππαρη και φέταΠρασινάδες με σταφύλια, φέτα και γλυκόξινη σάλτσα
45' προετοιμασία
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη σαλάτα

Για τη μυρωδάτη σος

Διαδικασία

Σος

  1. Για την σαλάτα με πρασινάδες με σελινόριζα ξεκινάμε με την σος και σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σκέτους για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  2. Τους κοπανίζουμε σε γουδί, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και το μισό λάδι και κοπανίζουμε για περίπου 1 λεπτό.
  3. Μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό, το πετιμέζι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Σαλάτα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά και τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε το ξινόμηλο, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε τα φουντούκια και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών