![Κατσικάκι φρικασέ με πολλά μυρωδικά και εποχικά χόρτα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/03/katsikaki-frikase-me-polla-myrodika-kai-epochika-chorta_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1677693662)
45'
προετοιμασία
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη σαλάτα
Για τη μυρωδάτη σος
Διαδικασία
Σος
- Για την σαλάτα με πρασινάδες με σελινόριζα ξεκινάμε με την σος και σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σκέτους για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Τους κοπανίζουμε σε γουδί, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και το μισό λάδι και κοπανίζουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό, το πετιμέζι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Σαλάτα
- Ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά και τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε το ξινόμηλο, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε τα φουντούκια και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.