ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές λεμονάτες και πικάντικες με σελινόριζα και γλυκοπατάτεςΦακές λεμονάτες και πικάντικες με σελινόριζα και γλυκοπατάτες
30' προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φακές με μαραθόριζα και σταφίδες, στη γάστρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε μια γάστρα (ή σε κατσαρόλα που να μπορεί να μπει στον φούρνο) βάζουμε τις φακές και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  4. Αποσύρουμε.
  5. Προσθέτουμε 1.500 ml καυτό νερό και κλείνουμε καλά το σκεύος με το καπάκι του.
  6. Αν το σκεύος δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μέτριο, βαθύ ταψί και το σκεπάζουμε πρώτα με λαδόκολλα και έπειτα σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
  8. Όταν περάσει η 1 1⁄2 ώρα ψησίματος, ελέγχουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
  9. Το φαγητό είναι σαλτσάτο και ζουμερό, αλλά όχι σούπα.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και τον δυόσμο.

Ωραίες, κομψές ρετσίνες και Σαββατιανά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT