ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές και ρεβύθια, για οικονομικά μαγειρέματαΦακές και ρεβύθια, για οικονομικά μαγειρέματα
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις φακές

Για τα σέσκουλα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις φακές με σέσκουλα, ξεκινάμε βάζοντας σε μια μέτρια κατσαρόλας τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και 600 ml νερό.
  2. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις φακές για περίπου 20 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι, πιπέρι, τα ντοματάκια με τους χυμούς τους, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και το δεντρολίβανο).
  3. Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το φαγητό να αποκτήσει την υφή πηχτής σούπας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε τις δάφνες.

Σέσκουλα

  1. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα σέσκουλα μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τους μαραθόσπορους και τις φέτες πορτοκαλιού και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να αναμειχθούν τα αρώματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τις φακές σε βαθιά πιάτα και στο κέντρο κάθε μερίδας μοιράζουμε τα σέσκουλα, βάζοντας από 1-2 φέτες πορτοκαλιού σε κάθε μερίδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT