ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοχύλια φουρνιστά με χειμερινά λαχανικάΚοχύλια φουρνιστά με χειμωνιάτικα λαχανικά και μπεσαμέλ λαδιού
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα κοχύλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σέσκουλα με αλατοπίπερο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μυζήθρα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και νερό από τα κοχύλια (περίπου 2-3 κουτ. της σούπας).
  5. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Βγάζουμε τα κοχύλια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
  8. Αδειάζουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  9. Σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε τα κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα.

Μυστικά

Με τη φρέσκια μυζήθρα ετοιμάζουμε μια απαλή τυρένια σάλτσα για τα σέσκουλα και τα ζυμαρικά.

Λευκά κρασιά με οξύτητα,όπως Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών