ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠραλίνες με μέλιΠραλίνες με μέλι Η γνωστή food blogger Madame Ginger (κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη) μαγειρεύει πάντα νηστίσιμα, αν και αυτός δεν είναι ο αυτοσκοπός της. Οι συνταγές του MadameGinger.com είναι plant-based, δηλαδή δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, επομένως εντάσσονται εκ φύσεως στο πλαίσιο της νηστείας, αν και απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως του φύλου, της θρησκείας, της ηλικίας ή των διατροφικών τους προτιμήσεων.

 

12' προετοιμασία
Σύνολο: 12'

Υλικά

Βάρος: 1 βάζο των 500 ml

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι και μέλι ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κακάο.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας μέχρι να κάψει, χωρίς να βράσει, και το αδειάζουμε στην κουβερτούρα.
  3. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τη ζάχαρη στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν χοντρή σκόνη, αλλά να μην προλάβουν να βγάλουν το λάδι τους και να γίνουν πάστα.
  6. Ρίχνουμε το τρίμμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε το όλον σε βάζο των 500 ml και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κλείσουμε.
  8. Διατηρούμε στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες.
  9. Αλείφουμε σε ψωμί, σε φρυγανιές, απλώνουμε σε μπισκότα ή πάνω από κέικ (σαν γλάσο).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών