ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα εποχής στα κάρβουνα, με λαδολέμονοΧόρτα εποχής στα κάρβουνα, με λαδολέμονο
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με άγρια χόρτα εποχής και ισπανικό jamon πλένουμε πολύ καλά τα άγρια χόρτα, μιας και θα τα καταναλώσουμε ωμά (αν και σχετικά δύσκολο προσπαθούμε να βρούμε βιολογικά).
  2. Στεγνώνουμε όλα τα χόρτα, τα κόβουμε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τους σπόρους ροδιού, το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 6 πιάτα και συμπληρώνουμε με δύο φέτες jamon για κάθε μερίδα.
  5. Τελειώνουμε με το χαρουπόμελο, με το οποίο ραντίζουμε τη σαλάτα γύρω γύρω.

Μυστικά

• Άγρια χόρτα εποχής θα βρείτε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και σε πολλά μανάβικα.
• Αν δεν βρείτε χαρουπόμελο εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι, ανακατεμένο με 2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι.
• Για να στεγνώσετε τέλεια και γρήγορα τα χόρτα και τα σαλατικά της συνταγής, ένας στεγνωτήρας λαχανικών θα σας λύσει τα χέρια, με τη φυγόκεντρο δύναμη να εξαφανίζει και την παραμικρή σταγόνα.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών