ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με πρασινάδες και λεμονάτη σάλτσα φέταςΣαλάτα με πρασινάδες και λεμονάτη σάλτσα φέτας
1 ώρα προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χόρτα εποχής στα κάρβουνα, με λαδολέμονο, αρχικά βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα χόρτα, τον μάραθο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  2. Τα πιέζουμε με μια πιρούνα για να βυθιστούν όλα στο νερό.
  3. Τα βράζουμε για 10 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό.
  4. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε καθαρές πετσέτες για να στεγνώσουν εντελώς.
  5. Ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 10-12 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  6. Λαδώνουμε ελαφρά μια σχάρα-λαβίδα με πυκνό τετράγωνο πλέγμα και απλώνουμε πάνω της τα χόρτα (αν δεν χωράνε όλα, τα μοιράζουμε σε δύο δόσεις, δεν τα στριμώχνουμε).
  7. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν κατά τόπους.
  8. Σερβίρουμε, τα χόρτα εποχής στα κάρβουνα, με λαδολέμονο, αμέσως σε απλωτή πιατέλα, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών