(Πιάτα & μαχαιροπίρουνα από το Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις αγκινάρες με αρακά, κουκιά και μάραθο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κουκιά, τον αρακά, τις πατάτες, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Πότε πότε σείουμε την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μάραθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.