ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με μανιτάρια και αρακάΠιλάφι με μανιτάρια και αρακά
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ανοιξιάτικο πιλάφι με αγκινάρες και αρακά ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το βούτυρο και το λάδι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τον αρακά και τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του και ρίχνουμε το νερό.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού (περίπου 20 λεπτά).
  5. Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αποσύρουμε, αφήνουμε το σκεύος στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Το πιλάφι αυτό σερβίρεται και μόλις κρυώσει τελείως.

Στο ποτήρι μας: Ένα φυτικό Sauvignon Βlanc από την Αυστραλία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών