Εαν δεν θέλουμε το μπέικον τότε το αντικαθιστούμε με σύγλινο ή απάκι ή ένα καπνιστό ζαμπόν.
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον αρακά και το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε 800 ml νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το μπέικον, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον λεμονοχυμό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να «ξεκουραστεί».