Εαν δεν θέλουμε το μπέικον τότε το αντικαθιστούμε με σύγλινο ή απάκι ή ένα καπνιστό ζαμπόν.

 

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον αρακά και το ρύζι, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  5. Ρίχνουμε 800 ml νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 18 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το μπέικον, τον μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Συνταγές με Αρακάς

Συνταγές με Μανιτάρια

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών