ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒλιτοκεφτέδες με ντομάταΒλιτοκεφτέδες με ντομάτα
30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ανοιξιάτικους κεφτέδες λαχανικών, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τον αρακά με το καρότο, το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο αλάτι, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αδειάζουμε το όλον σε μπολ. Ρίχνουμε το καγιέν, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τον μάραθο, τον δυόσμο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός.
  6. Ρίχνουμε στο τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  7. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά (1 γεμάτη κουτ. σούπας για κάθε ψευτοκεφτέ) από τον χυλό και τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
  8. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τους βάζουμε σε πιατέλα.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγη ξερή μυζήθρα και σερβίρουμε, αν θέλουμε, μαζί με πράσινη σαλάτα και γιαούρτι πρόβειο.

Sauvignon blanc, Ντεμπίνες, Ροδίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT