Ελάχιστο το λάδι του μαγειρέματος, ώστε να ρίξουμε στο τέλος όσο επιθυμούμε, ωμό, πάνω στις μαγειρεμένες φέτες του ψαριού. Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα εποχής, ανακατεμένα με κάππαρη, για σπιρτάδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦέτες ψαριού με κολοκυθάκια και σάλτσα αντζούγιας Η επιτομή της απλότητας, αυτή η συνταγή με μόλις 240 Kcal/μερίδα αποτελεί σημαντική πηγή καλών λιπαρών, βιταμίνης D, Β12 και ιχνοστοιχείων, ενώ ο συνδυασμός με τα λαχανικά την καθιστά πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), τα καροτενοειδή, η βιταμίνη Ε και τα φαινολικά, που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.
Για να ετοιμάσουμε τις φέτες ψαριού αχνιστές με σάλτσα γαρίδας αλατίζουμε τις φέτες ψαριού και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, σε μια πιατέλα.
Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο του σκεύους.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να στεγνώσουν και να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, τον κρόκο Κοζάνης, το θυμάρι και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Τακτοποιούμε τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση μέσα στην κατσαρόλα και σκορπίζουμε τις γαρίδες.
Μαγειρεύουμε για 2-4 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που έχουν οι φέτες ψαριού) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τις φέτες ψαριών και τις γαρίδες σε πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας : Σαντορίνη δεξαμενής δύο τριών ετών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.