ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιταρόσουπαΜανιταρόσουπα
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα βελουτέ ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πράσο και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν τη φυσική τους γλύκα.
  2. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες και αλατοπίπερο.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με τον χυμό των πορτοκαλιών και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ.
  7. Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχουμε έναν αραιό πουρέ.
  8. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό, επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ξαναβράζουμε μέχρι η σούπα μας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  9. Θα μπορούσαμε να περάσουμε τη σούπα από ψιλό σουρωτήρι (σινουά) για ακόμα πιο βελούδινη υφή, αλλά έτσι χάνουμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες κ.ά.) και γεύση.
  10. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT