ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοσαλάτα & μαγιονέζα ταραμά (βίντεο)Ταραμοσαλάτα & μαγιονέζα ταραμά (βίντεο)Στο τεύχος του «Γ» Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη, η Ρέα Καλφάογλου από το Γενίκιοϊ, ένα μακρινό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μας συστήνει το νηστίσιμο συνταγολόγιο της Πόλης.

Για τη σπυρωτή ταραμοσαλάτα η Ρέα δεν χτυπάει πρώτα τον ταραμά με το ψωμί ούτε ρίχνει το λάδι στο τέλος με σταθερή και αργή ροή, όπως συνηθίζουμε. Αντιθέτως, τα χτυπάει όλα μαζί στον πολυκόφτη, με αποτέλεσμα μια ταραμοσαλάτα διαφορετική, σπυρωτή και αφράτη, απαλά ξινούτσικη και απλώς θεσπέσια.

15' παρασκευή
Σύνολο: 15'

Υλικά

Βάρος: περίπου 900 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τον ταραμά, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά μας στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και χτυπάμε καλά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο περισσότερο λάδι ή λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών