Στο τεύχος του «Γ» Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη, η Ρέα Καλφάογλου από το Γενίκιοϊ, ένα μακρινό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μας συστήνει το νηστίσιμο συνταγολόγιο της Πόλης.
Για τη σπυρωτή ταραμοσαλάτα η Ρέα δεν χτυπάει πρώτα τον ταραμά με το ψωμί ούτε ρίχνει το λάδι στο τέλος με σταθερή και αργή ροή, όπως συνηθίζουμε. Αντιθέτως, τα χτυπάει όλα μαζί στον πολυκόφτη, με αποτέλεσμα μια ταραμοσαλάτα διαφορετική, σπυρωτή και αφράτη, απαλά ξινούτσικη και απλώς θεσπέσια.