Τα φαγητά της Καθαράς Δευτέρας μας προετοιμάζουν για τη Σαρακοστή, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη περίοδο νηστείας για την Ορθόδοξη Εκκλησία, για αυτό και δεν πρέπει να απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία. Είναι συνήθως μεζέδες που είτε είναι ωμοί, είτε θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα. Επίσης, έχουμε συνδέσει την Καθαρά Δευτέρα με εξορμήσεις στη φύση για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, οπότε καλό είναι τα εδέσματά μας να μπορούν να μεταφερθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετόΠώς να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό
Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος

Είτε γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα στην εξοχή είτε στην πόλη, η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα, τα τουρσιά και οι πίκλες, η ποικιλία ελιών και ο χαλβάς του μπακάλη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Φροντίζουμε να έχουμε και κάποιο χορταστικό φαγητό, όπως χταπόδι με μακαρονάκι ή ρύζι με θαλασσινά ώστε να ικανοποιήσουμε και τα μικρά παιδιά που για αυτά ίσως κάποιοι μεζέδες να είναι αρκετά έντονοι γευστικά. Έτσι, επιλέγουμε τις συνταγές που μας αρέσουν και, ψωνίζουμε εγκαίρως όλα τα χρειαζούμενα. Προμηθευόμαστε επίσης ρετσίνα, Σαντορίνες, τσίπουρο και ούζο, τα βάζουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε δροσερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤι πίνουμε την Καθαρά Δευτέρα; Κρασιά για ταραμοσαλάτα και θαλασσινάΤι πίνουμε την Καθαρά Δευτέρα; Κρασιά για ταραμοσαλάτα και θαλασσινά

 

Δείτε εδώ 54 μοναδικές, δοκιμασμένες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών