30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τις σουπιές με πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης ξεκινάμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια των 3 εκ.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λά- δι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 6-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 -4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τα κομμάτια πορτοκαλιού, αλατοπίπερο, τον κρόκο Κοζάνης και 400 ml ζεστό νερό.
- Αν έχουμε κρατήσει το μελάνι, το προσθέτουμε τώρα.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Σερβίρουμε με βραστά χόρτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.