ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμάρια στον φούρνοΚαλαμάρια στον φούρνο αγιορείτικα

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γίγαντες στον φούρνο πρώτα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο κρύο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, να μισογίνουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ σε 1 ποτήρι νερό και τον ρίχνουμε στα σοταρισμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά για να πάρουν μία βράση όλα μαζί και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  7. Στο ταψί του φούρνου βάζουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Ανακατεύουμε καλά.
  9. Προσέχουμε τα φασόλια να είναι σκεπασμένα με αρκετό ζουμί, διότι τα έχουμε αφήσει μισοβρασμένα και θα χρειαστούν κι άλλο βράσιμο μες στον φούρνο. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
  10. Βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  11. Τα φασόλια μας, όταν είναι έτοιμα, πρέπει να είναι στεγνά και ροδοκοκκινισμένα.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών