ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκι θαλασσινώνΣουβλάκι θαλασσινών από το Άγιο Όρος

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καλαμαράκια στον φούρνο πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κυβάκια λεμονιού, τις πιπεριές, το μισό ελαιόλαδο, το κύμινο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και καρφιτσώνουμε με μια οδοντογλυφίδα τα κεφάλια τους για να μη μας φύγει η γέμιση.
  4. Θα μας περισσέψει γέμιση, την οποία κρατάμε στην άκρη για τη σάλτσα.
  5. Απλώνουμε τα γεμισμένα καλαμάρια στο ταψί ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, μαζεύουμε όλο το ζουμί που υπάρχει και το βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με τη γέμιση που περίσσεψε, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι, και κάνουμε μια μοσχοβολιστή σος με την οποία περιχύνουμε τα καλαμάρια μόλις τα σερβίρουμε.

Μυστικά

  • Απαιτείται πολλή προσοχή όταν αγοράζουμε τα καλαμάρια μας· δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά. Aπό το κεφάλι με τα πλοκάμια του ως την ουρά του, το καλαμάρι πρέπει να είναι περίπου 15 εκ. στο μήκος. Kαθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια μας προσεκτικά, χωρίς να κόψουμε τα κεφάλια τους, και δεν αφαιρούμε τα μελάνια και τις μεμβράνες από τις κοιλιές τους, γιατί έχουν ξεχωριστή νοστιμιά.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών