15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, αρχικά ρίχνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, όλα τα φασόλια και μπόλικο νερό να τα υπερκαλύπτει.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και αλατίζουμε.
- Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να το υπερκαλύψει κατά 2 εκ.
- Το αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
- Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και το αδειάζουμε στο μπολ με τα φασόλια.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Συνοδεύουμε, τη φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, με κρίθινα παξιμαδάκια και πράσινες ελιές.
Λευκά και ροζέ κρασιά που μας αρέσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.