ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια με τα λάχανα: ηπειρώτικη οσπριάδα με χόρτα εποχής και λαχανικάΦασόλια με τα λάχανα: ηπειρώτικη οσπριάδα με χόρτα εποχής και λαχανικά
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, αρχικά ρίχνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, όλα τα φασόλια και μπόλικο νερό να τα υπερκαλύπτει.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και αλατίζουμε.
  4. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  6. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να το υπερκαλύψει κατά 2 εκ.
  7. Το αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
  8. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και το αδειάζουμε στο μπολ με τα φασόλια.
  9. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  10. Συνοδεύουμε, τη φασουλοσαλάτα με πλιγούρι, με κρίθινα παξιμαδάκια και πράσινες ελιές.

Λευκά και ροζέ κρασιά που μας αρέσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT