ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζοσαλάτα με βραστά αυγά, λευκά σπαράγγια, φέτα και σάλτσα ταχινιούΡυζοσαλάτα με βραστά αυγά, λευκά σπαράγγια, φέτα και σάλτσα ταχινιού
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με ψιλό πλιγούρι, φακές και καρύδια ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με 500 ml καυτό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό και να φουσκώσει.
  2. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό, μαζί με τη δάφνη, για 35-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μη σκάσουν.
  3. Αλατίζουμε τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος.
  4. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό, μέσα σε ψιλό σουρωτήρι.
  5. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.
  6. Στύβουμε απαλά το πλιγούρι με τα χέρια και το ρίχνουμε στο μπολ με τις φακές.
  7. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά.
  8. Πριν σερβίρουμε, σκορπίζουμε σε μια χοντρή γραμμή τις 2 κουτ. σούπας καρύδια για τη διακόσμηση.

Στο ποτήρι μας: Ένα κόκκινο με μέτριο σώμα και άρωμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών