ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με σπαράγγιαΠαϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με σπαράγγια
20' προετοιμασία
4 ώρες και 30' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το πλιγούρι πιλάφι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το παϊδάκια, ράχη και λαιμός pulled, με πιλάφι από πλιγούρι, ξεκινάμε με το αρνί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε πλατιά κατσαρόλα κατάλληλη για φούρνο, την οποία έχουμε ζεστάνει πάρα πολύ καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Το αφήνουμε να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  3. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και πετάμε το περισσότερο λάδι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κρέας, το κρασί και αρκετό νερό μέχρι να καλυφθεί το αρνί. Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ξαφρίζουμε καλά για 10 λεπτά. Σφραγίζουμε καλά την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και κλείνουμε με το καπάκι της.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 4 ώρες (αν χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι, τότε το ψήνουμε για περίπου 3 1⁄2 ώρες). Αφήνουμε το αρνί να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.
  6. Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα άλλο ταψί και το ξεψαχνίζουμε. Πετάμε τα κόκαλα, σουρώνουμε τα ζουμιά από το κρέας σε ένα μπολ, κρατάμε κατά μέρος περίπου 1 λίτρο και ρίχνουμε το υπόλοιπο ζουμί στο ξεψαχνισμένο κρέας, ώστε να μη στεγνώσει.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί και το διατηρούμε ζεστό στον φούρνο στους 80-90°C.

Πλιγούρι πιλάφι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό από το αρνί και το αλάτι.
  3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και, αν θέλουμε, χυμό από λεμόνι στην ποσότητα που μας αρέσει. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών