ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμαράκια «γεμιστά» με αρωματικά, ψητά στον φούρνο με πατάτεςΚαλαμαράκια «γεμιστά» με αρωματικά, ψητά στον φούρνο με πατάτες
30' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καλαμάρια γεμιστά, στο λαδόχαρτο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, 50 ml νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καβούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια.
  5. Κλείνουμε το άνοιγμα με το κεφάλι και τα πλοκάμια και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  6. Σε λεία επιφάνεια απλώνουμε 3 μεγάλες λαδόκολλες, βάζουμε σε καθεμιά από 2 καλαμάρια και κλείνουμε καλά σε πακετάκι.
  7. Τα βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Καβούρι

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών