30'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καλαμάρια γεμιστά, στο λαδόχαρτο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, 50 ml νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καβούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια.
- Κλείνουμε το άνοιγμα με το κεφάλι και τα πλοκάμια και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Σε λεία επιφάνεια απλώνουμε 3 μεγάλες λαδόκολλες, βάζουμε σε καθεμιά από 2 καλαμάρια και κλείνουμε καλά σε πακετάκι.
- Τα βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.