20' παρασκευή
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με καβούρι και αυγό ποσέ, ξεκινάμε βράζοντας αρκετό νερό σε βαθύ κατσαρολάκι, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σπάμε 1 αυγό, το ρίχνουμε στο νερό και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι. Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με άλλα 3 αυγά.
- Χοντροκόβουμε τα σπαράγγια και τα μοιράζουμε στις φέτες ψωμιού. Ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Μοιράζουμε τη καβουρόψιχα, τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.