15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για τις μπρουσκέτες με ανθότυρο και καβούρι του κουτιού, ζεσταίνουμε στη φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα ή στο γκριλ τις φέτες ψωμιού για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε το ανθότυρο με το ξύσμα εσπεριδοειδών και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με μέτρο), ρίχνουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε και πάλι.
- Καλύπτουμε με το μείγμα τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Σκορπίζουμε το καβούρι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ζεσταίνουμε στο φούρνο στους 180° C για 5 - 6 λεπτά, ίσα να δέσουν οι γεύσεις.
Υποδεχτείτε τους φίλους σας με ένα ροζέ αφρώδες, που θα συνοδεύσει τις μπρουσκέτες και τα ταρτάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.