ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαρτάκια με μυζήθρα, χουρμάδες, δαμάσκηνα και ροκφόρΤαρτάκια με μυζήθρα, χουρμάδες, δαμάσκηνα και ροκφόρ

Η προέλευση της καβουροσαλάτας είναι οι παράλιες πόλεις στις ακτές του Ειρηνικού, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, και είναι ένα από τα καλοκαιρινά τους εδέσματα, καθώς η θαλάσσια αυτή περιοχή φημίζεται για τα καβούρια της. Ήδη από τη δεκαετία του 1900, κάθε καλό εστιατόριο ξενοδοχείου από τη βόρεια Καλιφόρνια μέχρι τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και την Αλάσκα την περιείχε στο μενού του αυτή τη σαλάτα. Όταν η συνταγή έφτασε στην Ευρώπη, αξιοποιήθηκε και ως γέμιση σε μικρά ταρτάκια και έγινε ένα πολύ δημοφιλές ορεκτικό.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Κομμάτια: 12-15

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ταρτάκια με καβουροσαλάτα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
  2. Τα μοιράζουμε στα ταρτάκια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών