45' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  2. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, βάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. Κόβουμε το φύλλο σε δίσκους διαμέτρου 8 εκ.
  3. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις ατομικές φόρμες και στρώνουμε τους δίσκους ζύμης έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Γέμιση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα ταρτάκια.

Ψήσιμο

  1. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Χαρμάνι από Μονεμβασιά-Κουντούρα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών