ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοσαλάτα & Μαγιονέζα Ταραμά (βίντεο)Ταραμοσαλάτα & Μαγιονέζα Ταραμά (βίντεο)
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Βάρος: 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταραμοσαλάτα με ταραμόγλωσσα, ξεκινάμε βάζοντας τον ταραμά σε ένα μπολ και τον χτυπάμε με το μίξερ χειρός (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ ή μούλτι) σε μέτρια ταχύτητα για περίπου μισό λεπτό. Επειδή θα κολλήσει στα τοιχώματα, θα χρειαστεί να σταματήσουμε το χτύπημα και να «σπρώξουμε» τον ταραμά με μια σπάτουλα από τα τοιχώματα.
  2. Προσθέτουμε το ψωμί και στη συνέχεια το ελαιόλαδο σταδιακά, με πολύ αργή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Μόλις βάλουμε τη μισή ποσότητα του λαδιού, προσθέτουμε σιγά σιγά τη μισή ποσότητα του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το απορροφήσει. Αν χρησιμοποιήσουμε μούλτι, σταματάμε το χτύπημα για την προσθήκη των υγρών, ανοίγουμε το καπάκι, τα προσθέτουμε, χτυπάμε, ανοίγουμε ξανά, «σπρώχνουμε» τον ταραμά από τα τοιχώματα, συνεχίζουμε το χτύπημα κ.ο.κ.
  4. Μόλις τελειώσει το λάδι και το «πιει» ο ταραμάς, συνεχίζουμε με το χυμό του λεμονιού μέχρι να απορροφηθεί και να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
  5. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά. Πριν από το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με το μαϊντανό ή το μπρικ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 104.

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών