ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοκεφτέδες αφράτοι στον φούρνοΤαραμοκεφτέδες αφράτοι στον φούρνο «Τη φτιάχνει με κρεμμύδι, άνηθο, ξεραμένο λαδόψωμο και τη χτυπάει στο μίξερ χειρός. Επειδή εμείς Καθαρά Δευτέρα ποτέ δεν κάναμε λόγω του μαγαζιού, η μαμά μου έφτιαχνε μπόλικη ταραμοσαλάτα και τη μοίραζε, όπως και άλλες κυρίες, στις φίλες της. Στα πικνίκ της είχε κάθε οικογένεια από κάμποσα τάπερ με ταραμοσαλάτα, από την τάδε κι από τη δείνα, και πάντα, μα πάντα, το τάπερ της Μαριωρής μας ήταν αυτό που άδειαζε πρώτο», διηγείται ο γιος της, Γιώργος Λυκούρης, υπεύθυνος πλέον του εστιατορίου Σκοτάδης. Ακόμα και σήμερα τη σερβίρουν στο μαγαζί και μάλιστα, όταν κάποιος παραγγέλνει ταραμοσαλάτα, του πάνε δύο μερίδες μισές. Η μία είναι της Μαριωρής και η άλλη είναι μια κρεμώδης που κάνουν οι μάγειρες στην κουζίνα.

10' προετοιμασία
15' παρασκευή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1.500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ταραμοσαλάτα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ την ψίχα του ψωμιού, τον ταραμά, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός, με τους γάντζους, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Τρίβουμε στο μπολ το κρεμμύδι, στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μέχρι να αρχίσει να βγάζει το ζουμί του. Τότε σταματάμε.
  3. Προσθέτουμε και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι. Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών