ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές κρασάτες με ξερά δαμάσκηναΣουπιές κρασάτες με ξερά δαμάσκηνα
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τις σουπιές στιφάδο με το μελάνι τους ξεκινάμε και σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν και να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τη δάφνη, τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό που μόλις να καλύψει τα υλικά και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το μελάνι (και λίγο καυτό νερό, αν έχει μειωθεί σημαντικά το υγρό στην κατσαρόλα) και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές.
  8. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών