
30'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σος πικάντ
Διαδικασία
Σος πικάντ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κροκέτες.
Κροκέτες
- Κόβουμε την ψίχα από τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μικρά κομματάκια.
- Στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Παίρνουμε στο χέρι μας ανάμεικτα κομμάτια συνολικού βάρους περίπου 30 γρ. και τα γυρίζουμε στην παλάμη μας.
- Τα ρολάρουμε σε πιάτο στο οποίο έχουμε απλώσει το αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι (ο σεφ προτείνει να βάλουμε τις αλευρωμένες κροκέ- τες σε κόσκινο και να το κουνήσουμε, για να είμαστε σίγουροι ότι θα φύγει το πολύ αλεύρι).
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες (σε δόσεις), περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Συνοδεύουμε με τη σος, πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας : Ένα Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.