ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρΚροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ
30' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σος πικάντ

Διαδικασία

Σος πικάντ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κροκέτες.

Κροκέτες

  1. Κόβουμε την ψίχα από τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μικρά κομματάκια.
  2. Στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά υγρά.
  3. Παίρνουμε στο χέρι μας ανάμεικτα κομμάτια συνολικού βάρους περίπου 30 γρ. και τα γυρίζουμε στην παλάμη μας.
  4. Τα ρολάρουμε σε πιάτο στο οποίο έχουμε απλώσει το αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι (ο σεφ προτείνει να βάλουμε τις αλευρωμένες κροκέ- τες σε κόσκινο και να το κουνήσουμε, για να είμαστε σίγουροι ότι θα φύγει το πολύ αλεύρι).
  5. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τις κροκέτες (σε δόσεις), περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  8. Συνοδεύουμε με τη σος, πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας : Ένα Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών