ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο με γαρίδεςΡιζότο με γαρίδες
40' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για το ριζότο

Για τις καραβίδες

Διαδικασία

Ριζότο

  1. Για να ετοιμάσουμε το ριζότο στη χύτρα με σαφράν και καραβίδες σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το ρύζι, το σαφράν, τον ζωμό και λίγο αλάτι.
  2. Κλείνουμε τη χύτρα και τη βάζουμε σε λειτουργία.
  3. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η βαλβίδα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε όσο πρέπει για να ανοίξουμε το καπάκι.
  5. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να χυλώσει το ριζότο

Καραβίδες

  1. Παράλληλα, σε ένα σκεύος απλώνουμε τις καραβίδες και τις μαρινάρουμε για 2-3 λεπτά με το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιου
  2. Σε αυτά τα λίγα λεπτά θα έχουν τον χρόνο «να ψηθούν» ελαφρά από τη μαρινάδα.
  3. Αν όμως θέλουμε, μπορούμε να τις σοτάρουμε σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  5. Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα και από πάνω τακτοποιούμε τις καραβίδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών