
40'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για το ριζότο
Για τις καραβίδες
Διαδικασία
Ριζότο
- Για να ετοιμάσουμε το ριζότο στη χύτρα με σαφράν και καραβίδες σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το ρύζι, το σαφράν, τον ζωμό και λίγο αλάτι.
- Κλείνουμε τη χύτρα και τη βάζουμε σε λειτουργία.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η βαλβίδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε όσο πρέπει για να ανοίξουμε το καπάκι.
- Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να χυλώσει το ριζότο
Καραβίδες
- Παράλληλα, σε ένα σκεύος απλώνουμε τις καραβίδες και τις μαρινάρουμε για 2-3 λεπτά με το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιου
- Σε αυτά τα λίγα λεπτά θα έχουν τον χρόνο «να ψηθούν» ελαφρά από τη μαρινάδα.
- Αν όμως θέλουμε, μπορούμε να τις σοτάρουμε σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα και από πάνω τακτοποιούμε τις καραβίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.