Οι βασικές αρχές της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είναι πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και θαλασσινά. Ένας γευστικός και πολύ απολαυστικός τρόπος για να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι φτιάξουμε μακαρονάδες με όλα τα παραπάνω. Τα σπαγγέτι μπορούν να συνδυαστούν με γαρίδες, με χταπόδι ή με καλαμάρι. Τα λαζάνια αν βράσουν σε έναν μυρωδάτο ζωμό λαχανικών και συμπληρωθούν με όστρακα και φίνες καραβίδες θα μας δώσουν ένα εξαιρετικό πιάτο. Μπορούμε, ακόμη, να βράσουμε τα μακαρόνια σε ζωμούς θαλασσινών για να απορροφήσουν όλη τη νοστιμιά. Τα λαχανικά και τα όσπρια δίνουν επίσης πολύ ωραίες ιδέες για το νηστίσιμο συνταγολόγιό μας. Όσο για τους ξηρούς καρπούς, που πέρα από νόστιμοι είναι και πλούσιοι σε έλαια, μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το τριμμένο τυρί στα ζυμαρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστεύετε τη Σαρακοστή; Δείτε το πλήρες μενού που ετοιμάσαμε για την τρίτη εβδομάδα!Νηστεύετε τη Σαρακοστή; Δείτε το πλήρες μενού που ετοιμάσαμε για την τρίτη εβδομάδα!

Δείτε εδώ 25 συνταγές για νηστίσιμες μακαρονάδες:

Άρθρα και Συνταγές με Αστακός

Άρθρα και Συνταγές με Αυγοτάραχο

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών