ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με ελιές, λεμόνι και παρμεζάναΤαλιατέλες με ελιές, λεμόνι και παρμεζάνα

Το εκλεκτό αυγοτάραχο Μεσολογγίου βρίσκει το άρτυμα που του ταιριάζει! Μετά από δοκιμές, η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου κατέληξε πως η ιδανική επιλογή είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ακόμα καλύτερα αν η ποικιλία είναι Μεγαρίτικη, που έχει φλοράλ και φρουτώδη αρώματα.

10' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 17'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, αυγοτάραχο και ελαιόλαδο, ξεκινάμε βράζοντας τα ταλιονίνι (ή τα σπαγγέτι) σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα, τον μάραθο και μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
  4. Αφαιρούμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μπράντι με το μελάνι σουπιάς και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι.
  6. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και το αυγοτάραχο και σερβίρουμε.

Μυστικά

To ελαιόλαδο από την ποικιλία ελιάς Μεγαρίτικη παράγεται κυρίως στην Αττική, στην ορεινή Κορινθία, στην Αργολίδα, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα χαρακτηριστικά του είναι η ήπια πικρή γεύση και η ελαφριά πικάντικη αίσθηση, αλλά και το φρουτώδες άρωμα με στοιχεία φρούτων του δάσους, λουλουδιών, κόκκινου μήλου, εσπεριδοειδών και πιπεριού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγοτάραχο

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών