Γιορτινό τραπέζι χωρίς πατάτες δεν γίνεται. Το κρέας με πατάτες, είναι το απόλυτο φαγητό της θαλπωρής, του οικογενειακού τραπεζιού, της μικρής ή μεγαλύτερης γιορτής. Αλλά τι πατάτες; Ο νόστιμος κόνδυλος που στη χώρα μας καλλιεργείται όλο τον χρόνο -στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς πατατότοπους, που απλώνονται από τον βορρά μέχρι τον νότο- μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Με μυρωδικά, μπαχαρικά, ζωμούς, νοστιμάδες κάθε λογής. Διαλέξτε ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεσή σας κι αν είστε λίγο παραπάνω πατατόφιλοι ή περιμένετε αρκετούς καλεσμένους, φτιάξτε δύο εκδοχές. Ποτέ δεν είναι αρκετές.

Οι πατάτες φούρνου, κομμένες στα τέσσερα ή κυδωνάτες, απλωμένες στη γάστρα ή σ’ ένα μεγάλο ταψί, είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό για το τραπέζι της γιορτής. Κάποιες φορές όμως, προτιμάμε και τις μικρούτσικες πατατούλες με τη φλούδα τους. Μπορούμε να τις νοστιμίσουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μουστάρδα, σκελίδες σκόρδου, φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, λευκό κρασί, αλλά και ζουμάκια του κρέατος. Βέβαια, από την άλλη, σαν τις τηγανητές πατάτες δεν έχει, έτσι δεν είναι;

Δείτε εδώ 25 συνταγές με πατάτες:

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Αυγοτάραχο

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών