20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρης, κάνουμε ως εξής: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Οσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα.
  4. Τις κόβουμε σε κύβους 3 - 4 εκ., τις βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και τις αλατοπιπερώνουμε αμέσως.
  5. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε την αρμύρα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε για 5 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα της.
  6. Στραγγίζουμε και την αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις αντζούγιες και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών