Η ομορφιά της λιτότητας… Το κάλλος της Ελλάδας… Το λάδι και το αλάτι.

5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν. Τις ελέγχουμε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι - θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσέξτε, όμως, να μην παραβράσουν και «τραβήξουν» νερό.
  2. Τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ. Τις «σπάμε» (δεν τις λιώνουμε) με το πιρούνι και ταυτόχρονα ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τελευταία τα κρεμμυδάκια (ή τον μαϊντανό ή το σχοινόπρασο ή και τα τρία). Ανακατεύουμε, αλλά όχι πολύ, για να μην λιώσουν οι πατάτες και τα μυρωδικά, και σερβίρουμε.
  3. Συνοδεύουμε με: Μαζί με την πατατοσαλάτα μπορούμε να σερβίρουμε ένα εκλεκτό αλλαντικό, όπως προσούτο, λούζα ή λίγο σύγλινο περασμένο για λίγο από το τηγάνι ίσα να ζεσταθεί. Η σαλάτα αυτή μπορεί να γίνει γαρνιτούρα σε ψητά φιλέτα (μοσχαρίσιο, ψαρονέφρι, κοτόπουλου) αλλά και σε ψάρια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών