Πλούσια και χορταστική σαλάτα ότι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες.

40' προετοιμασία
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε με τη φλούδα σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 - 30 λεπτά.
  2. Καλό είναι να τις ελέγχουμε κάθε λίγο, για να μην προλάβουν να παραμαλακώσουν και να διαλυθούν.
  3. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μπορέσουμε να τις πιάσουμε, και όσο ακόμα είναι ζεστές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  4. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το αγγουράκι και τη ρίγανη.
  5. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή ή κρύα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών