ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγγουροσαλάτα με κατίκιΑγγουροσαλάτα με κατίκι Ανάμεικτα αγγουράκια  Μα πόσα είδη υπάρχουν; Και όμως, στην αγορά θα βρούμε τα κλασικά μεγάλα, τα μικρά κρητικά ή Κνωσού, τα ανοιχτόχρωμα, πιο στεγνά στη σάρκα, αλλά πεντανόστιμα ξυλάγγουρα ή αντζούρια και βέβαια τα αγγουράκια τουρσί.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ανάμεικτα αγγουράκια με γιαούρτι και σπόρους βάζουμε να ζεσταθεί ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλους τους σπόρους.
  2. Τους καβουρδίζουμε για ελάχιστα λεπτά, ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους, σείοντας το τηγάνι συχνά για να ανακατεύονται.
  3. Τους αδειάζουμε σε ένα μπολ, αφήνουμε να κρυώσουν και κρατάμε κατά μέρος 1 κουτ. γλυκού.
  4. Στους υπόλοιπους σπόρους προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξίδι και το λάδι και, καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά και τα 10 φύλλα δυόσμου.
  5. Αδειάζουμε το όλον σε μια πιατέλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με κουτάλι.
  6. Σκορπίζουμε από πάνω τα μπαστουνάκια αγγουριού και τους σπόρους που αφήσαμε κατά μέρος, καθώς και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT