ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο στρογγανόφΦιλέτο στρογγανόφ (Ρωσία) Έτσι έχει 345 Kcal/μερίδα. «Σε αυτή την παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής, η αντικατάσταση της κρέμας γάλακτος με στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι κάνει το σύνολο του πιάτου πιο ελαφρύ, με χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο και μειωμένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Μειονέκτημα η παρουσία ασβεστίου, που εμποδίζει την απορρόφηση τόσο του αιμικού όσο και του μη αιμικού σιδήρου», σχολιάζει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

15' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο στρογγανόφ βγάζουμε το γιαούρτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις λωρίδες του μοσχαριού.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες μοσχαριού για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών, τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθεί με τα υγρά του φαγητού και να σχηματίσει μια λεία, κρεμώδη σάλτσα.
  6. Προσέχουμε να μη βράσει, γιατί θα κόψει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τα αγγουράκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  8. Συνοδεύουμε με λεπτοκομμένες «τηγανητές» πατάτες φούρνου.

Στο ποτήρι μας : Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του γιαουρτιού δίνει τον τόνο σε πιάτα που αναζητούν λευκά κρασιά με αρωματικό χαρακτήρα, όπως Μοσχοφίλερα, ξηρά Μοσχάτα, Riesling.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT