ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα ΜαυροδάφνηςΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα Μαυροδάφνης
10' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Είναι καλό να φτιάξουμε το στρογγανόφ σε δύο δόσεις σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ., διαιρώντας αναλόγως τα υλικά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις λωρίδες από το κρέας.
  3. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις λωρίδες κρέατος σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα (για περίπου 2 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  5. Βράζουμε για 1 λεπτό.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι ή την ξινόκρεμα και ζεσταίνουμε μέχρι σχεδόν να βράσει.
  7. Προσέχουμε να μη βράσει, γιατί θα κόψει.
  8. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αγγουράκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  9. Σερβίρουμε στα πιάτα και συνοδεύουμε με χυλοπίτες.

Ένα Tempranillo από τον εληνικό αμπελώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 41.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών