10'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Είναι καλό να φτιάξουμε το στρογγανόφ σε δύο δόσεις σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ., διαιρώντας αναλόγως τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις λωρίδες από το κρέας.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις λωρίδες κρέατος σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα (για περίπου 2 λεπτά).
- Προσθέτουμε το ζωμό κότας και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι ή την ξινόκρεμα και ζεσταίνουμε μέχρι σχεδόν να βράσει.
- Προσέχουμε να μη βράσει, γιατί θα κόψει.
- Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αγγουράκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και συνοδεύουμε με χυλοπίτες.
Ένα Tempranillo από τον εληνικό αμπελώνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 41.